Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Groot’s Dranken
Grotestraat 185
5151 BK DRUNEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00-18.00 uur
Wo: 09.00-18.00 uur
Do: 09.00-18.00 uur
Vr: 09.00-20.00 uur
Za: 09.00-17.00 uur
Zo: gesloten

Groot’s Dranken úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Country Lane Reserve Shiraz-Pinotage, Stellenbosch-Zuid Afrika

(0,0 / 5)
Country Lane Reserve Shiraz-Pinotage, Stellenbosch-Zuid Afrika
Een mooie laan met aan weerszijden wijngaarden en bomen, leiden naar het landhuis van de familie Rabie. Het uitzicht op de Helderberg, net ten zuiden van Stellenbosch is prachtig. Als het helder is, zie je de oceaan. Hier liggen de 80 ha wijngaard waar de Country Lane wijnen vandaan komen.

De Reserve van Country Lane wordt gemaakt om bij te eten. De assemblage van 80% Shiraz en 20% Pinotage is geven zoveel structuur dat de wijn lang blijft hangen.

Vinificatie:
Na de oogst worden de druiven gekneusd en 48 uur koel gehouden bij 15 ⁰C om het beste van elke druivensoort naar boven te halen. De Pinotage wordt eind februari geoogst en de Shiraz halverwege de maand maart. De vergisting van elke druivensoort vindt apart plaats in roestvrijstalen tanks, waarbij de hoed om de 4 uur met de hand wordt ondergedompeld om tannines, smaak en kleur aan de druiven te onttrekken (batonnage). De fermentatie duurt gemiddeld 5 dagen bij een temperatuur van 24-28 ⁰C. Daarna rijpt de wijn 18 maanden in de kelders op gebruikte Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
€ 10,29
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Zuid-Afrika
Druivensoort
Shiraz-Pinotage
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
14.5% vol
Soort wijn
Rood
Kleur
donkerpaars
Geur
een donkerpaarse, kruidige wijn met kersen en rijpe aardbeien in de neus.
Smaak
ook in de mond komen deze smaken terug met daaraan toegevoegd wat vanille waardoor de mond mooi gevuld wordt. Het zoete rode fruit is in goed evenwicht met de getoaste tonen van de houtlagering.
Wijn-spijs
allerlei soorten gegrild vlees met bijvoorbeeld een pepersaus. Maar ook stoofpotten, hutspot en vele winterse gerechten passen er goed bij.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review